Klimweekenden


Uitdagend, inspannend en ontspannend

We organiseren uitdagende klimweekenden, waarin we proberen om de deelnemers op hun eigen niveau net weer een stapje hoger te laten klimmen. Dat betekent dat personen, die nog nooit geklommen hebben instructie krijgen om op een verantwoorde manier hun eerste routes te klimmen. Personen, die al wat ervaring hebben, worden geholpen om hun klimvaardigheden te vergroten. En personen, die een klimvaardigheidsbewijs hebben worden in de gelegenheid gesteld om weer verder te oefenen in het klimmen.
Natuurlijk zijn deze activiteiten inspannend. Tijdens onze weekenden hebben we het parool, dat we niet als jonge steenbokken de rotsen opvliegen, maar dat ieder in zijn eigen tempo op een plezierige en veilige manier klimt.
De ontspanning zit hem in de gemoedelijke, maar toch uiterst serieuze sfeer bij de rotsen; maar ook tijdens de borrel, die op de zaterdagmiddag met een drankje en een hapje na het klimmen wordt georganiseerd. We willen op een plezierige manier als 50-plusser er een leuk weekend van maken.

Vaak nemen ook enkele personen deel, die niet klimmen. Bijvoorbeeld een partner, die geen zin heeft in rotsklimmen. Meestal gaan deze personen wandelen. Er zijn op de camping wandelroutes in de omgeving beschikbaar.
Het gezellig samenzijn staat bij deze weekenden voorop. Het 50 Plus klimweekend duurt van zaterdagmorgen (10.00 uur bij de rotsen) tot zondagmiddag (vertrek vanaf de rotsen). Er wordt op een camping in de omgeving overnacht.
Tijdens het weekend dien je zelf voor je maaltijden zorgen.
Vervoer naar/van België kun je eventueel zelf regelen d.m.v. carpooling. De lijst met deelnemers wordt een week van tevoren aan iedereen doorgemaild.
In totaal kunnen maximaal 25 personen (inclusief de instructeurs) deelnemen aan de klimweekenden.

Klimweekenden voor dit jaar

De komende data staan binnenkort op onze nieuwe website.

Kosten, voorwaarden en inschrijving

De kosten voor deelname aan een weekend bedragen € 20,00 per persoon plus de reserveringskosten van de camping. Het bedrag van € 20,00 is inclusief de hapjes en drankjes op zaterdagavond. De kosten voor deelnemers, die niet klimmen, bedragen € 10,00.
Daarnaast moet je rekening houden met de kosten van maaltijden, camping, reis, klimjaarkaart.

Je kunt je via deze website aanmelden voor een weekend. In de agenda staat vanaf de opening van de inschrijving voor ieder klimweekend een link naar het aanmeldformulier. Je krijgt dan per mail een bevestiging van de organisator van dat weekend met het verzoek om per ommegaande te betalen.
Na het betalen van de deelnemersbijdrage word je definitief op de deelnemerslijst geplaatst.

Kijk ook bij SPORTKLIMMEN in het hoofdmenu bij "Voorwaarden en inschrijving bij sportklimmen bij NKBV 50 Plus" voor meer informatie.


Routebeschrijving

Voor de meeste klimgebieden in de buurt van Nederland heeft de NKBV een overzichtskaart gemaakt. Bij Belclimb.net kun je ook een routebeschrijving vinden, dan moet je even de naam van het gebied opgeven en doorklikken. Hier kun je ook meer informatie vinden over de Belgische klimgebieden. Bij de Sportklimsite van de NKBV vind je nog meer informatie over andere klimgebieden, topo's en kaarten.


Klimjaarkaarten

Voor België moet je een persoonlijke klimjaarkaart hebben. Via de NKBV- website (mijn NKBV.nl) kun je in ‘Profiel’ via ‘Diensten’ een klimjaarkaart bestellen. Had je al een klimjaarkaart via incasso lopen bij de NKBV, dan hoef je niets te doen, de kosten voor een klimjaarkaart worden in januari geïncasseerd. De kaart ontvang je kort daarna in digitale vorm en kun je op je telefoon downloaden.
De kosten van een klimjaarkaart zijn € 20,00.

De planning

De planning en locatie van de klimweekenden in België wordt n.a.v. ons verzoek gedaan door het hoofdbureau van de NKBV in Woerden in samenspraak met de Belgische klimbond (KBF). Hierbij houdt 50 Plus zo goed mogelijk rekening met de data van de klimweekenden in de NKBV-regio's.